Focus

De focus ligt op de toekomst, op het gewenste gedrag, op zelfvertrouwen. 

Coaching

Meer willen kunnen, "nee" zeggen, effectiever en effici├źnter werken, ontdekken waarom je een bepaalde prestatie niet voor elkaar krijgt terwijl je weet dat je het wel kunt. Het lukt niet. Waarom niet? Wat belemmert je?

Dit zijn voorbeelden van vragen die ik in mijn praktijk krijg. Ik probeer inzicht te geven. Belemmeringen te onderzoeken en weg te nemen. Eventueel oefenen we vaardigheden. Ik ga op zoek naar wat onbesproken blijft in je verhaal en waardoor jij niet het rendement haalt wat je zou kunnen halen. Wij maken voortdurend keuzes. Ik onderzoek samen met jou welke keuzes je maakt en waarom. Je hebt niet altijd voor het zeggen wat je overkomt, maar je hebt wel de keuze hoe je er mee om wilt gaan. Ik begeleid je bij de bewustwording van deze keuzes en stimuleer je in je ontwikkeling van nieuw gedrag en vaardigheden.

Je laten coachen, betekent de confrontatie met jezelf aangaan, in de spiegel kijken die ik je voor houd. Dat is niet altijd makkelijk, daar is moed voor nodig. Oude patronen loslaten, veranderen van overtuigingen, opvattingen, baas worden over je eigen koers. We verkennen de historie achter de problemen: dat maakt het probleem helder en geeft inzicht in welk gedrag vroeger goed voor je heeft gewerkt.

U bent hier